Синоптиците предупреждават, че лошото време ще продължи

Торнадо премина през град Катания на остров Сицилия. Мощната буря била последвана от градушка и силен валеж, който довел до наводнения. Загинали няма. Има ранени, но точната бройка не се пояснява. Жителите на града са призовани да не напускат домовете си, освен по спешна причина. Четири полета бяха отклонени от летището в Катания към други летища в страната.

Паднали са дървета, съборени са улични стълбове и са изпочупени десетки коли. Нанесени са повреди на къщи и магазини. Чадърите и столовете на няколко заведения в историческия център на града били отнесени.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

 

В областта Лигурия, в която се намира Генуа, поройните дъждове от вчера и днес доведоха до преливане на реки. На едно място дори рухна малък мост.

В провинция Савона валежите вчера са били най-обилните в историята на района. Те предизвикаха свлачища и наводнения. Движението по пътищата и по железопътните линии там беше преустановено временно.

Синоптиците предупреждават, че бурята в Катания е началото на период на лошо време в цяла Италия. Очакват се гръмотевични бури, силен вятър и обилни валежи.

Торнадо уби двама души в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Смерч в морето край Камен бряг (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.