Зодиака твърдял, че е извършил 43 убийства

Разкриха самоличността на един от най-издирваните серийни убийци в САЩ, известен като Зодиак. Екип от специалисти, наречен "The Case Breakers", установил, че престъпникът се казва Гари Франсис Пост и е починал в края на 2018 г., съобщава Fox News.

В хода на дългогодишно разследване експертите са открили нови доказателства - снимки, показващи белези по челото на убиеца, идентични с тези от фоторобот на Зодиака. Подробно разшифриране на писмата му също е помогнало да се разкрие самоличността на маниака.

Освен това, на едно от местопрестъпленията е намерен ръчен часовник с пръски боя. Предполага се, че убиецът го е носил. Оказва се, че Гари Пост е работил като бояджия повече от 40 години.

Зодиака тероризира Северна Калифорния в края на 60-те и началото на 70-те години. Първото си убийство извършва през 1968 г., като застрелва млад мъж и момиче. С него са свързани общо 5 убийства, но самият той си приписва още 37.

Престъпникът придоби слава, след като започна да изпраща съобщения до редакциите на вестниците в Сан Франциско, в които поема отговорност за престъпления и заплашва да извърши нови. Наречен е Зодиак, защото подписва писмата със знак под формата на зачеркнат кръг. Някои от съобщенията представляват криптограми и са разчетени много години след изпращането им.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС