От "Топлофикация" припомниха важни стъпки, които всеки клиент трябва да предприеме

„Топлофикация София” ЕАД започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата. Според наредбите общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза за трайно застудяване за следващите 7-10 дни. Данните на НИМХ показват, че изискванията ще бъдат изпълнени до края на настоящата седмица.

Пламен Младеновски от КЕВР прогнозира 20-30% поскъпване на тока и парното от януари

Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ „Изток“, а след това и към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали.

Веднага след приключването на неотложния ремонт на газопреносната мрежа от държавният системен оператор „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Топлофикация София“ ще стартира подаването на топлинна енергия и към районите, обслужвани от ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин".

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Голяма част от София остава без топла вода за три дни

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.