Феновете отдавна обсъждат кой е виновен за разпадането на легендарната група

Засягайки отново темата за разпадането на "Бийтълс", музикантът Пол Маккартни категорично опровергава предположението, че той е виновен за "гибелта" на легендарната ливърпулска четворка, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Говорейки като гост в епизод на предаването "This Cultural Life" на Радио 4 на BBC, който предстои да бъде излъчен на 23 октомври, Маккартни споделя, че Джон Ленън е бил този, който е искал да разпусне "Бийтълс".

"Не аз предизвиках раздялата. Беше нашият Джони", казва Пол.

Феновете на групата отдавна обсъждат кой е виновен за разпадането на легендарните "Бийтълс", като много от тях обвиняват Пол Маккартни. Маккартни обаче твърди, че желанието на Джон Ленън да "се освободи" е основният двигател зад раздялата.

"Бийтълс: Завръщането“: Създадоха документален филм за легендарната група (ВИДЕО)

Музикантът казва още, че объркването относно раздялата е било допуснато, защото мениджърът им е помолил членовете на групата да мълчат, докато не сключи редица бизнес сделки.

Интервюто на Пол Маккартни предшества шестчасовия документален филм на Питър Джаксън, описващ последните месеци на групата. Лентата "The Beatles: Get Back", която ще излезе през ноември по Дисни плюс, със сигурност ще преразгледа разпадането на легендарната ливърпулска четворка. Коментарите на Пол Маккартни са съобщени първо от "Обзървър".

Британските пощи пуснаха марки с лика на известен член на "Бийтълс" (СНИМКИ)

Запитан от интервюиращия Джон Уилсън за решението да се оттегли сам, Маккартни отвръща: "Спрете точно тук. Не аз съм човекът, който предизвика раздялата. О, не, не, не. Един ден Джон влезе в една стая и каза: "Напускам Бийтълс". Това провокира ли раздялата или не?"
Маккартни изразява тъгата си от разпадането, споделяйки, че групата все още е правила "доста добри неща".

"Това беше моята група, това беше моята работа, това беше моят живот. Затова исках това да продължи", допълва Пол Маккартни.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА