От партията излязоха с позиция за разследването срещу Кирил Петков

„Правораздавателната система в България има нужда от дълбока реформа, за да се превърне в истинска опора на справедливостта в страната". Това се казва в позиция на „Продължаваме промяната”.

По-рано днес стана ясно, че Специализираната прокуратура извършва проверка по казуса с гражданството на Кирил Петков. От държавното обвинение уточняват, че още на 24 август, въз основа на подаден сигнал по електронна поща, съдържащ твърдения за извършено престъпление от Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката, е образувана прокурорска преписка. Към нея е присъединена и жалба от гражданин, която съдържа идентични твърдения. 

Спецпрокуратурата проверява казуса с гражданството на Кирил Петков

„Специализираните наказателен съд и прокуратура на Република България, както неведнъж сме казвали, играят твърде „особена“ роля в прилагането на законите в страната и напълно естествено - именно тяхното закриване в този им вид, следва да бъде един от основните приоритети на законодателната дейност на следващото Народно събрание, разбира се като част от дълбоката промяна в посоката на развитие на България", се казва още в съобщението.

„В този смисъл ясно заявяваме на българските медии и на българската общественост: НАС НЕ НИ Е СТРАХ! Има по-важни неща от страха и едно от тях е да Продължим Промяната", завършва съобщението.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.