Лидерът на "Атака" определи насилието срещу министър Денков като "неприемливо"

"Хората искат свобода - който желае - да се ваксинира. Новите мерки са незаконни. Европейският съд ще бъде сезиран, защото се нарушават конституционни права". Това заяви кандидат-президентът и лидер на "Атака" Волен Сидеров в ефира на "Твоят ден".

Той твърди, че има информация за измами с починали от коронавирус и е подал сигнали за тях. "Статистиката за COVID-19 е фалшива. Провежда се световен експеримент с човечеството. След 2-3 години ще се превърнем в колона от поробени бели мишки", коментира още Сидеров.

Сидеров: Победата на Радев не е сигурна, може да сме на балотаж

Той определени като неприемливо насилието, проявено над образователния министър Николай Денков от страна на протестиращи в сряда. "Нормално е обаче хората да протестират срещу потъпканите свободи", каза още Сидеров.

Той коментира и кандидатурата си за президент. И подчерта, че ако бъде избран за поста, няма да позволи чужди военни учения да се провеждат у нас. По този повод е внесъл две жалби до ВАС. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.