Жертвата е жена

Американският актьор Алек Болдуин простреля смъртоносно жена кинематографист и рани режисьора на нов уестърн на снимачна площадка. Причината - холивудската звезда стрелял с дефектно реквизитно оръжие.

Звезди за инцидента с Алек Болдуин: Най-големият кошмар на актьора

Според източници инцидентът е станал по време на снимки в Ню Мексико. Актьорът трябвало да стреля с халосни патрони, но при заснемането на фаталната сцена шрапнели поразили двама души от екипа.

Режисьорът на филма - Джоел Соуза, е леко ранен, а по-тежко пострадалата жена оператор Халина Хътчинс е откарана в болница в Албакърки с медицински хеликоптер. По-късно АФП съобщи, че лекарите не са успели да спасят живота й.

Все още няма повдигнати обвинения по случая. Не е ясно дали случилото се е в резултат на човешка грешка или повреда на реквизита. Снимките са временно прекратени.

Едно от децата на Хилария и Алек Болдуин е от сурогатна майка

Болдуин е и съпродуцент на филма "Rust", в който играе ролята на Харланд Ръст - разбойник, който бяга от правосъдието, заедно с внука си, осъден за убийство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС