Веселин Плачков и Камен Алипиев с дебат в студиото на "Твоят ден"

"Кандидатурата на Лозан Панов е непартийна. Битката за правосъдна реформа е в основата на всички други реформи, които ние в продължение на години не провеждаме. Лозан Панов е личността, която се бори срещу статуквото", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS Камен Алипиев, спортен журналист, член на Инициативния комитет на Лозан Панов за президент.

Той се надява да има дебат между кандидатите, за да може избирателите реално да преценят качествата им.

За него всички противоепидемични мерки, които се вземат сега, е трябвало да станат поне преди два месеца, както и Радев е пропуснал да свика консултативен съвет по повод здравната криза. 

"Имаме липса на пример какво трябва да се направи в този момент. От страна на президентството трябваше да има много по-рязка и силна позиция по отношение свободата на словото у нас", категоричен е Алипиев.

"Румен Радев за пет години не предаде президентската институция, не предаде позицията си като българин и държавник, това ме накара да застана зад неговата кандидатура", заяви актьорът Веселин Плачков, член на Инициативния комитет на Румен Радев в предаването.

За него в момента има нужда всички партии да забравят за момент изборите и да излязат с обща позиция и да кажат заедно какво трябва да се направи за COVID кризата и след това да се върнат към изборите.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.