Вижте откога

Преустановяват се присъствените учебни занятия за всички ученици от 1 до 12 клас в Пловдив. Това съобщиха от РУО – Пловдив днес. Мярката влиза в сила от утре - 28.10.2021 г. и се налага във връзка с достигнатата 14-дневна заболяемост над 750 на 100 000 души население в общините на област Пловдив, посочват от пресцентъра на общината. 

Какво се знае досега за връщането в клас на най-малките ученици

Всички ученици град Пловдив и общините Сопот, Асеновград и Марица ще са в този режим до намаляване на 14-дневната заболеваемост в съответната община или отмяна на въведените със Заповедта на министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки на територията на Република България.

Детските градини и ясли обаче ще останат отворени. "На този етап не се предвижда подобна мярка", съобщи зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и уточни, че детските градини и ясли продължават да работят при строго спазване на противоепидемичните мерки."Призоваваме родителите да следят за здравословното състояние на децата си и ако имат съмнения, че са болни, да се обръщат незабавно към личните си лекари", заяви още Стоянов. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.