Той ще достави 470 кг гориво, 420 литра питейна вода, 40 кг въздух и кислород

Товарният космически кораб "Прогрес МС-18" бе изстрелян от космодрума Байконур към Международната космическа станция, съобщи ТАСС.

Очаква се той да достигне МКС към 4:34 часа московско време на 30 октомври.

Товарният кораб носи провизии, сред които и блюда за новогодишната трапеза на космонавтите. Той ще достави на МКС 470 кг гориво, 420 литра питейна вода, 40 кг въздух и кислород, 1509 кг оборудване и материали, средства за медицински контрол и хигиенни материали, дрехи, свежи хранителни продукти.

Китай изстреля първия си спътник за изследване на Слънцето (ВИДЕО)

 

Сред хранителните продукти, изпратени към МКС, има и блюда за новогодишната трапеза на руските космонавти Пьотр Дубров и Антон Шкаплеров, каза Александър Агуреев, който завежда отдела по осигуряване на храната на руския екипаж на МКС в Института по медико-биологични проблеми на Руската академия на науките.

Руските космонавти на борда на МКС очакват и новогодишни подаръци и изненади от дома сред товара на кораба "Прогрес", съобщи по-рано Пьотр Дубров във видеозапис, публикуван на канала в Ютюб на Роскосмос

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА