Гласове могат да се крадат и с машините, смятат от ДПС

Възожни са изненади след изборите на 14 ноевмри, българският народ вече е узрял да има президент от ДПС. Това каза в ефира на "Денят на живо" Танер Али от ДПС. По думите му Движението има сериозни шансове и за втора политическа сила.

"Парламентарната ни група в досегашните управления беше наситена с експерти. Ние не залагаме на популизма като новите партии на промяната. Те подменят вота. Тръгнаха с лъжа, която наруши Конституцията, не са запознати дълбоко с действителността на българската политическа сцена и процесите у нас. Трябва да се залага на можещи и знаещи политици, а не на популизма", обясни той. 

Джейхан Ибрямов: В новия парламент ще има диалог и работещи решения

От ДПС са готови да седнат на масата за преговори с всички политически формации. Основа цел, която Движението си поставят е догонване на средните европейски доходи. 

"Имаме програма и план за действие как да се случи това до 2050 година. Служебното правителство не си изпълни ангажимента към народа", коментира още Танер Али. 

Относно решението на ВАС за контролните разписки на машините от ДПС са на мнение, че гласове могат да бъдат открадната и с машинния вот. 

Целия разговор може да видите във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.