Утре тя ще бъде приета от френския президент Еманюел Макрон

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис пристигна на петдневно посещение в Париж, за да изглади френско-американските отношения след кризата с провалената сделка за френски подводници за Австралия.

Камала Харис е в Париж за "довършване на примирието" и "обръщане на страницата" - така френските медии коментират визитата на вицепрезидента на САЩ след дипломатическата буря между двете страни. Утре Харис бъде приета от френския президент Еманюел Макрон.

Двамата ще обсъдят приоритетната за Макрон тема за европейската отбрана, стратегическото сътрудничество и здравната ситуация по света.

Тези теми вече бяха засегнати на срещата в Рим между Макрон и американския президент Джо Байдън, който призна, че САЩ са действали "непохватно", елиминирайки Франция от Пакта за отбрана в Индо-Тихоокеанския регион.

Париж е третата международна визита на Камала Харис, която търси утвърждаване на международната сцена в момент, в който "трудностите се множат за президента Джо Байдън", както пише вестник "Лез Еко". Камала Харис ще участва в церемония за годишнината от края на Първата световна война и в международна конференция за Либия. 

Източник: БНР