ГЕРБ не са естествен партньор на ПП, каза още той

"Продължаваме промяната" се бори за първото място на парламентарните избори, независимо какво казва социологията. Това каза в ефира на "Твоят ден" Асен Василев от ПП. По думите му партията е отворена за разговори с почти всички политически формации, но корупцията е разделителната силиния между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ. 

"Всички безобразни кражби, под една или друга форма, са свързани с ГЕРБ и ДПС. Не признават грешките си нито за инхаус поръчките за "Хемус", нито за тройната цена, на която се строят язовирите, нито за административната сграда в София Тех Парк. Няма пари обаче за детска болница", коментира Василев и добави, че отворени за разговори от ПП биха могли да са  с "Да България" и ИБГНИ. 

Борисов: Най-подготвен за премиер в такива кризи съм аз (ВИДЕО)

"ДБ също се борят срещу корупционния модел в страната. Имаме различия обаче около икономическите политики. Подкрепихме и две различни кандидат-президентски двойки. Ние се позиционраме категорично в центъра. Хората, които ни подкрепят имат по-различна визия, от тези които подкрепят "Демократична България", каза още той. 

Кирил Петков ще бъде кандидатурата на "Продължаваме промяната" за премиерския пост, заяви Василев и добави, че вижда себе си като най-полезен във финасовото ведомство. 

Една от първите задачи, с които партията ще се заеме, ако спечели доверието на избирателите ще бъде преразглеждане на двата органа- КПКОНПИ и Прокуратирата. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.