Делото се води при закрити врата

15-годишният шофьор, предизвикал полицейската гонка в София, завършила с тежка катастрофа и пострадал, остава в ареста. Той е с най-тежката мярка задържане под стража. Делото се води при закрити врата. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според съда има опасност младежът да извърши друго престъпление. По закон няма как да е под домашен арест и затова ще бъде отведен на обособено за това място за противообществени прояви. Според съда е засечен да кара с над 160 км/ч, докато бяга от полицията. 

“Съжаляваме за случилото се. Без коментар. Това е”, заяви майката на обвиняемия.

Освен майката, в колата по време на 14-километровата гонка с полицията е била и 17-годишната приятелка на младежа, която опита да внесе яснота около случилото се.

"Ние тръгнахме от Владая и нямаше там пешеходна пътека в никакъв случай. Той просто даде газ на колата леко и те забелязаха, че той натиска газта и те тръгнаха след нас. Той е уплаши и тръгна да бяга. Искаше да спре обаче след уплахата той продължи”, разказа момичето.

А до сблъсъците с 12 коли, според нев, се стигнало, за да не блъснат пресичащи. Преди съдът да вземе решение, се стигна до прекъсване на заседанието. Причината – на младежа му прилошало.

Шофьор помете 20 коли при гонка с полицията в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

15-годишното момче е с две обвинения – за отказ да спре за полицейска проверка и нарушаване на обществения ред с особена дързост. Според Софийския районен съд младежът е съзнавал действията си и е поставил в риск живота на много хора. И още – има риск да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Тъй като няма 18 години, тийнейджърът ще бъде настанен на обособено място за непълнолетни. Защитата му остана лаконична. „Няма да коментирам”, заяви адвокатът.

Проверка на NOVA установи, че бащата на младежа е в затвора след опит за кражба на банкомат и гонка с полицията. А определението за сина му не е окончателно и може да се обжалва.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.