Те ще могат да получат медицинско обслужване в пълен обем, без да се нарушава работата с други пациентите, каза Венцислав Мутафчийски

ВМА открива утре нов диагностичен блок за пациенти с инфекциозни болести. „С реализирането на този голям проект ние поставяме една нова философия в България по отношение на инфекциозните болести. Особено в духа на пандемията от COVID-19 сме длъжни да мислим с няколко крачки напред”, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Снимка: ВМА

Шест чернодробни трансплантации във ВМА за 2021 г. (СНИМКИ)

Към сградата, в която са разположени инфекциозните клиники на ВМА, бе изграден диагностичен блок с отделен скенер, рентгенов и ехографски апарати, диагностични и вирусологични кабинети.

Снимка: ВМА

„На практика ние разполагаме с отделна, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е абсолютно независима от централната болница. Това е изключително важно, защото инфекциозноболните пациенти ще могат да получат медицинско обслужване в пълен обем, без да се нарушава работата с пациентите, страдащи от други заболявания”, поясни проф. Мутафчийски.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.