Срещата между двамата беше от новосъздадения формат „Triad Combat”

Кубрат Пулев изпълни заканите си и нокаутира още в първия рунд ММА боеца Франк Мир. Двамата дебютираха в изцяло новия спортен формат „Triad Combat”, който съчетава правилата на бокса и смесените бойни изкуства.

Кобрата доминираше изцяло на триъгълния ринг и още в последната секунда на първия рунд нокаутира звездата от UFC Франк Мир. Така Пулев стана първият носител на шампионския пояс в „Triad Combat”. След края на галата най-добрият български боксьор в тежка категория бе категоричен, че новият боен формат е бъдещето и се надява да се организират още подобни  събития и на други места по света.

„Моят опонент е много добър, но тук аз бях по-бърз, много бърз за него. Той изобщо не виждаше моите удари. Просто боксът е на по-високо ниво от ММА.  Невероятен спорт, това е бъдещето”, заяви Кубрат Пулев.

Кобрата получи поздравления от Христо Стоичков, който в типичния си стил написа: „Няма Мир! Има Кобра! Поздравления приятелю, все така да побеждаваш и да славиш България!”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tervel Pulev (@tervelpulev)

Още спортни новини четете на Gong.bg. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.