Това става ясно от разпространена до медиите позиция на Държавната консолидационна компания

„ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК". Това става ясно от разпространена до медиите позиция на Държавната консолидационна компания.

Везиева: Трима от Съвета на директорите на ДКК ще бъдат освободени

"Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи. На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай”, посочват от ДКК.

ГЕРБ с обвинения срещу уволнената шефка на ДКК

„Тъй като темата по същество е отстраняване на проблем с грешно кадрово решение, ДКК държи да подчертае отново, че всякакви внушения за отговорност и вина на принципала на ДКК в лицето на министъра на икономиката /и настоящият, и предишният/ за извършените от Караганева нарушения, са абсолютно спекулативни”, добавят от Държавната консолидационна компания.

Освободиха директор на ДКК заради злоупотреби

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.