Членовете на парламентарната група се събраха на първо заседание

"Коалицията ни в 47-ото Народно събрание ще се казва ГЕРБ-СДС и ще е със същото управление. Румен Христов ще е съпредседател с Десислава Атанасова". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на членовете на парламентарната група. Росица Кирова отново ще бъде номинирана за зам.-председател на парламента.

Красимир Вълчев: Служебното правителство създаде криза в образованието

„Има такъв народ” от фаворит се превърнаха, на техния език - в на барабана малката пръчка. По-позорен резултат, от този на БСП в историята няма. Когато създавах ГЕРБ, имаше един мастодонт, един паметник на комунизма, наречен БКП – БСП. Тогава си поставихме задача да ги победим и до този момент го правим. Те сега се държат все едно са победили на избори. А долу-горе има паритет между тези четири партии. Единственото, което имат повече от нас, е самочувствие. На базата на какво – не знаем, и народът не знае”, заяви още Борисов пред членовете на партията.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че са се увеличили цените на тока и на природния газ. Той обърна внимание и на ниската избирателна активност на последния вот 2 в 1. Според него никоя партия не е била с по-проевропейска и по-продясна политика от ГЕРБ.

ГЕРБ: ДКК и ББР имат договори за милиони с адвокатска фирма, свързана със „Сиела Норма”

Борисов коментира и изявлението на финансовия министър Валери Белчев, който вчера на брифинг обяви, че пенсионерите ще получават още 6 месеца по 120 лв. допълнително и че минималната пенсия ще достигне 670 лв.

„В петък има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на теб да обявяваш какво ще става след 6 месеца? Говоря го това, защото Румен Радев аз го познавам много добре. Като види нещо трудно – COVID, мигрантска криза, той гледа да се разграничава, за да запази ореола си на много добър човек. Но толкова хора взимат пари, рано или късно ще си кажат. Репресията действително е голяма. Но, ако Ананиев си беше позволил да каже нещо подобно, и вечерта министерството да го опровергае, това е нечувано. И днес той излезе да прави заявление и да замаже положението, а направи още един гаф, като обяви, че ще вдигнат тавана на дълга до 12 млрд. лв.”, обяви Борисов и призова членовете на ПГ на ГЕРБ да наложат мораториум на дълга.

Борисов разкритикува МОН и МЗ заради различните данни, които двете министерства изнесоха за тестовете за учениците. Според него единственото, което министър Денков успешно е направил, докато управлява, е да си подсигури сигурна и голяма пенсия.

Той призова членовете на парламентарната група да помагат, там където им е поискана помощ, и „да не се тикат”, ако не им я искат. Той ги посъветва да бъдат отговорни, смирени и присъстващи задължително в парламента.

Борисов обясни и защо се е отказал от депутатското място.

„Реших да не отивам, защото прочетох, че едва ли не съм искал имунитет. Виждате, няколко дни излизаме при хората, с младежите на ГЕРБ”, посочи той.

"Очевидно е, че парламентарната ни група ще бъде опозиция в 47-то Народно събрание, както беше и в предишните две. Бяхме конструктивна, знаеща, можеща, изискваща опозиция,ще продължим и занапред така да се държим, за да бъдем коректив на всяка власт", заяви Атанасова пред колегите си.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.