Първият мандат ще получат „Продължаваме Промяната”

Държавният глава Румен Радев започва консултации с политическите сили за съставянето на редовен кабинет. Това ще стане още на 6 декември. Първият мандат ще бъде връчен на „Продължаваме Промяната”. Формацията има 7 дни да реализира или да върне мандата.

За трети път тази година държавният глава Румен Радев измина пътя от „Дондуков 2” до НС. Този път с надежда да има редовно правителство. И график кога започват консултациите.

„Днес е важен ден за България, нека пожелаем успех на нашите народни избраници”, заяви Румен Радев и обяви, че първите консултации ще са в понеделник.

А от парламентарната трибуна президентът призова новите депутати за действия.  

„Надеждите към този парламент са огромни, а залогът съдбовен. Нашето общество още търси изход от корупционното статукво. Време е за национален консенсус, които да върнат на българите самочувствието”, каза Радев.

И посочи някои от главните приоритети пред парламента - "демонтажът на прокурорския чадър над корупцията и злоупотребите”.

Президентът призова също за бързо приемане на държавния бюджет и последователност във външната политика.

Радев пред депутатите: Обществото каза „не” на превзетата държава

„Днес е особено важен и консенсусът във външната политика, в която всички институции са призовани неотклонно да отстояват българския интерес”, каза президентът.

Речта на държавния глава завърши с пожелание. „За мен това е възможност, но не и свършен факт. От вас зависи този парламент да затвори епохата на прехода. Вярвам, че този парламент, най-младия досега, има капацитета да върне оптимизма на българите”, заяви президентът Радев.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.