То е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки

Норвегия въведе от днес задължително тестване за COVID-19, което ще се извършва на граничните пунктове при влизане в страната. В случай че на границата няма тестова станция, пристигащите са длъжни да се тестват в рамките на 24 часа от влизането си в Норвегия, информират от МВнР.

Норвегия затяга мерките, ваксинираните също под карантина до получаване на негативен тест

По информация на посолството ни в Осло тестът е задължителен за всички пътници, включително за притежаващите сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19.

Изискването е в допълнение към въведените по-рано ограничителни мерки при влизане в Норвегия. Задължителна онлайн регистрация преди отпътуването и негативен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на 24 часа преди влизане в страната. Пътниците с пълен цикъл на ваксинация и преболедувалите коронавирус в последните шест месеца са освободени от изискването за предварителен тест, а тези, които не притежават сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19, подлежат и на 10-дневна карантина.

От ООН са обезпокоени от изолирането на южноафрикански страни заради Омикрон

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: embassy.Oslo@mfa.bg.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.