„Ние сме предвидим коалиционен партньор. В коалиция с ГЕРБ сме и ще продължим да бъдем в коалиция с тях", каза още той

„Не виждам обезличаване на СДС с друга дясна формация, която е член на ЕНП, каквато е ГЕРБ, още повече, че сега вдясно останахме само ГЕРБ и СДС. Смятам, че трябва да доразвием образа на дясно консервативната формация ГЕРБ-СДС и от това само България ще спечели”, заяви лидерът на СДС Румен Христов в „Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Румен Христов: Без ГЕРБ-СДС трудно ще се състави правителство

„Имаше призиви от Бургас, както и от други колеги да се явим на изборите самостоятелно. Гласовете, които ние кумулираме обаче, не стигат за прескачане на бариерата и няма смисъл да губим тези около 90 000 гласа, които кумулираме като преметнем през префененци. Не виждам нищо лошо, че сме заедно и то още повече, че за всички избори имаме решение на Националния съвет, т.е. то е взето от колективен орган”, каза още той.

И добави: „На трите последни национални съвета ние приемахме решението за явяване с ГЕРБ почти единодушно”.

Василев: Очакванията са през следващата седмица да има правителство

„Ние сме предвидим коалиционен партньор. В коалиция с ГЕРБ сме и ще продължим да бъдем в коалиция с тях. Това трябва да е ясно на всички наши членове и симпатизанти”, категоричен бе лидерът на СДС.

Христов коментира и това каква ще бъде ролята на коалицията в предстоящия парламент. „Ще бъдем конструктивна опозиция. Има много неща, които биха могли да бъдат подкрепени от нас, но ще бъдем и тежка опозиция от гледна точка на това, което се обещава и което като обещания според мен ще бъде трудно изпълнено”, посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.