Вчера той беше изпратен до лидерите на формациите

Партиите, които участват в преговорите за съставяне на правителство, представят пред ръководните си органи проектa на коалиционно споразумение. Вчера той беше изпратен до лидерите на формациите. Те ще имат около два дни да мислят около окончателния вариант на споразумението.

Петков: Добрият вариант е да има правителство в четвъртък или петък

Според оптимистичния вариант се очаква да имаме правителство още в края на тази седмица, а според реалистичния - следващата седмица, заяви вчера съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

Ицо Хазарта: Имах предложение да вляза в изпълнителната власт

Споразумението обаче не включва списък с имена на министри. Te тепърва се очаква да станат ясни. От „Продължаваме Промяната” съобщиха, че предлагат за министър-председател Кирил Петков, за вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, за вътрешен министър Бойко Рашков и за образователен - Николай Денков. Всяка партия, която получи министерство, ще трябва да предложи и заместник-министри.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.