Според прокуратурата те откраднали над 50 устройства

Оставиха в ареста четиримата обвинени за грабежа от офис на мобилен оператор в София. Те са получиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, съобщиха от прокуратурата.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

На 6 декември в 04.30 часа трима от мъжете разрушили входна стъклена врата на търговски център, както и врата на офис на мобилен оператор, които се намирали на ул. „Тодорини кукли“ в гр. София. Обвиняемите А.И.,Т.Г. и Б.И. откраднали 32 комплекта слушалки, 6 смарт часовника, 5 мобилни телефони, 11 комплекта, съдържащи телефон и аксесоар, зарядно устройство, 2 кутии със слушалки и 1 кутия с електронно. Докато тримата били в офиса, четвъртият обвиняем - А.Г. стоял встрани от търговския център, давал им указания по радиостанция и наблюдавал за полиция.

Грабеж в офис на мобилен оператор в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Срещу обвиняемите е образувано досъдебно производство. При единият от тях подобно престъпление не е първото. Мъжът е бил осъден и с влязла в сила присъда за идентично деяние. Друг от мъжете пък е бил осъждан ефективно за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ не по-малко от една година. Наложената на четиримата обвинени мярка подлежи на обжалване.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.