Кога се очаква големите печалби да стигнат до страната ни

Българският спортен тотализатор преговаря с EuroJackpot. С присъединяването на страната ни към европейската лотария ни очакват печалби до 99 млн. евро срещу залог от 4 лв. Към момента прогнозите са, че играта, популярна в 17 държави, ще стане достъпна и у нас през пролетта на следващата година.

„Още откакто започнах своя мандат в началото на миналата година, преговаряме с EuroJackpot. Изпълнили сме всички технически и организационни изисквания. Чакаме шестата вълна на решение, която включва България, Румъния и Гърция. Прогнозите са пролетта на следващата година тази игра да стартира и в трите държави”, поясни изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров. 

В своето участие Петров припомни основната задача на Спортния тотализатор - да отделя пари за спорта. Това е действаща практика от 64 години. Сумите, получени от БСТ, Министерството на спорта насочва по определени критерии към федерациите.

Данните показват, че Българският спортен тотализатор е с добри финансови резултати. Петров отчете, че през тази година БСТ ще приключи с 20% ръст, спрямо 2020 г., и с оборот от около 300 млн. лева. 

Директорът припомни, че тотализаторът разполага с 1 500 пункта и още други точки за продажби на моментни лотарийни и числови игри в България. Петров обаче настоява: „Законодателят да разреши да се разпространим малко повече, за да може да имаме по-голям оборот и повече отчисления към Министерството на спорта”, каза той.

Петров даде заявка за постоянното модернизиране на тотализатора. За догодина е предвидено да се въведе изцяло нова система. „Очаква ни една много интересна година”, загатна директорът на БСТ.

119 са тото милионерите в България, показва статистиката от 1990 година насам. За 2021 спечелилите джакпота в играта 6/49 са шестима.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.