Това става по нареждане на министър Николай Събев

По нареждане на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев се проведе извънредно заседание на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, който взе решение за освобождаване от длъжност на Любен Нанов, управител на „БДЖ - Пътнически превози”.

Посочените мотиви са свързани с лошото мениджърско управление, свързано с ръководенето на експлоатационната дейност на дружеството, съобщават от ресорното ведомство.

В съобщението на МТИТС се уточнява, че констатираните нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните допринасят за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

„БДЖ - Пътнически превози”, като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете”, посочват от министерството.

Длъжността управител на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД за срок до провеждане на конкурс за избор на нов управител ще заеме Константин Азов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.