Това се случи след гонка с полицията

След гонка с полицията отнеха книжката на кмета на Ахелой - Иван Георгиев. Наложена му е и санкция от 2000 лв. заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Той бе задържан за срок от 24 часа след съмнение за шофиране в нетрезво състояние. Мъжът отказал да предостави на униформените документи за самоличност, както и да бъде тестван за алкохол.  

В събота около 16.00 ч. патрулен екип в Поморие забелязал криволичещ по пътя автомобил. Полицаите опитват да го спрат, но шофьорът отказал да отбие. Последвало преследване и арест. Причината - кметът не предоставил поисканите му документи, отказал и тест за алкохол с дрегер.

Задържаха кмета на Ахелой след гонка с полицията

За ареста потвърждава и съпругата на Георгиев. Тя разказва, че предишния ден били на погребение. „Не знам дали имат право да го задържат така, без никаква проба, без нищо”, обясни Божана Георгиева.

При задържането градоначалникът отказал да даде и кръвна проба, въпреки че бил откаран за медицински преглед в болницата. Това оказва се не е първи такъв случай за кмета „Може би един - два пъти да се е случвало в живота му”, допълни съпругата му.

Жителите на Ахелой не желаят да разговарят пред камера по темата, но споделят, че не са учудени. Без резултат остана и настояването на екипа на NOVA кметът, който е четвърти мандат начело на градчето, да излезе и да разкаже своята версия за инцидента. На последните избори Иван Георгиев беше избран за кмет от листата на ГЕРБ.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.