Продуцентската къща представя клавирен рецитал под надслов „Топлина за зимните вечери" в първия дена на 2022 г.

Какво може да очаквате от продуцентска къща, която започва своята дейност през октомври 2021 г.? Хм... да води епична битка с меко казано неблагоприятните обстоятелства на пандемията?

Не това се случва с Palms Music, която в рамките само на два месеца от своето начало е в основата на бляскави музикални събития от различни жанрове.

Началото е наистина много силно – в партньорство с Операта в Стара Загора и Фондация „Ценности” и с подкрепата на Министерството на културата и Столична община. Става дума за първата от десетилетия насам премиера на голямо балетно заглавие от съвременен български композитор – „Сънят на Пилат” по музика на Стефан Димитров, който се състоя на 16-и октомври в Зала 1 на НДК. Спектакълът на танцовата мистерия, вдъхновена от романа на Михаил Булгаков „Майсторът и Маргарита“, се превърна в знаково събитие сред културния живот на България. И няма никаква мистерия в това, тъй като спектакълът е както авандарден като творчески подход и стил, така и достъпен за по-широка публика. Той е осъществен с участието на световноизвестния танцьор и хореограф Василий Медведев и неговият прочут асистент Станислав Фечо. Международният екип се допълва от либретиста Яна Темиз и сценографа и дизайнер Павол Юраш.

Вторият емблематичен проект на новата продуцентска къща Palms Music, този път съвместно с Българската федерация по художествена гимнастика, бе представен пред публиката в зала „Арена Армеец“ на 16-и декември. Това е спектакълът „Сън“ - Бенефис на Златните момичета от легендарния ансамбъл по художествена гимнастика, завоювал всички световни отличия. „Сън“ е авторски спектакъл, който съчетава музика на живо, мултимедия, художествена гимнастика и танци, впечатляващ 3D мапинг и сет дизайн. В основата на мащабната продукция стои Калоян Лалев – Кайо, а в грандиозното шоу се включват виртуозни музикати, сред които Красимир Тодоров – пиано , програминг и музикални аранжименти, Александър Обретенов – бас китара, Васил Крумов – китара и Васил Вутев – барабани.

В първия ден на 2022 г. Palms Music отново сменя жанра и представя клавирен рецитал под надслов „Топлина за зимните вечери". В него публиката ще се наслади на изпълненията на пианиста Иван Янъков, който ще представи творби на Бетовен, Скрябин, Равел, Респиги, Пуленк, както и на Добринка Табакова и Леонид Десятников. Пианист и диригент, Иван Янъков гастролира в над 30 държави в света. Роден в София, той завършва Нюйоркския Mannes College of Music. Като рециталист, камерен музикант и солист е свирил в „Карнеги хол“ в Ню Йорк, „Кадоган хол“ в Лондон, „Сидни таун хол“ в Сидни и др. В България е бил солист на Софийската филхармония, ансамбъл „Софийски солисти“, оркестъра на „Класик ФМ“ и др. Понастоящем изнася майсторски класове в големи университети. Член е на журита в международни конкурси за пиано в Европа и Азия.

Още с първите си проекти продуцентската къща Palms Music очертава иновативен стил и подход в подбора и реализацията на своите проекти – търси изява в различни както по жанр, така и по мащаб музикални събития, с изразен потенциал да се превърнат във фокус на културния афиш у нас.