Инцидентът е станал на пътя Русе-Бяла

Двама души загинаха при катастрофа между тир и лека кола, станала на пътя Русе-Бяла, край село Волово, в четвъртък сутринта. По първоначална информация жертвите са баща и дъщеря.

Сигналът за инцидента е подаден към 6.00 ч., когато в района имало гъста мъгла и силен снеговалеж. 

 

Тричленното семейство от Румъния пътувало за почивка у нас. На остър завой след Волово колата им навлязла в насрещната лента и се ударила в камион. В резултат от жестокия сблъсък лекият автомобил излетял от пътя и се озовал в дере. Според колеги на шофьора на тира, той не можел да направи нищо, за да избегне катастрофата.

За минути на мястото пристигат линейки и полиция, а пожарникари разрязали автомобила, за да бъдат извадени двама от пътниците. Оцеляла е жена на 49 години, която е в тежко състояние, с множество счупвания в русенска болница. 

Самоличността на жертвите и пострадалата все още не е обявена официално.

От Областното пътно управление в Русе съобщиха, че почистването и обработката на настилките са започнали още през нощта, когато е завалял сняг.

 „Специално в този участък трактор с гребло и опесъчаващо устройство е минал към 3.00 ч., после - в 3.45 и в 5.20”, обясни Стамен Савово от ОПУ-Русе.

 19 снегорина и 9 машини с гребла работят денонощно по пътищата в областта.

Катастрофата не наложи спиране на движението по главния път, но то беше затруднено и се регулираше от екипите на РУ – Бяла. 

Малко по-късно в района на жп прелеза за Ценово е катастрофирал бус, който е останал на влаковата линия, но е създадена организация да бъде изтеглен и движението e освободено.

Снимка: БГНЕС

Към 7.15 ч. е получен сигнал и за още един пътен инцидент в района на РУ – Бяла. Товарен автомобил се завъртял на пътя в района на село Полско Косово и затворил движението. 

Видео: БГНЕС

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.