Решението е на Столичния оперативен щаб

Възстановява се работата на изнесените ваксинационни пунктове в София през почивните дни - 8 и 9 януари. Решението е на Столичния оперативен щаб.

Пунктовете бяха отворени през миналата година с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, както и да се намали натискът към здравните заведения.

Изнесените ваксинационни пунктове се намират в моловете Парадайс, Сердика, Ринг Мол, The Mall, България, както и в културния дом в жк. "Дружба". Ваксини ще се поставят и в разкритите пунктове на две от станциите на метрото – „НДК“ и „Софийски университет“, както и в 12 ДКЦ и 24 ДКЦ.

Работят и ваксинационните пунктове в 7 диагностично-консултативни центъра - 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24, както и в метростанциите „НДК“ и „Софийски университет“.

По данни на РУО-София 425 ученици от общо 143 000 и 2 учители от 16 000 са карантинирани към момента, което е сравнително малък процент.

Засилва се и контролът за спазване на мерките в градския транспорт и големите търговски обекти. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.