Тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем

Новак Джокович спечели делото за депортацията си, съобщава Sky News. Така тенисистът ще може да играе в турнира от Големия шлем. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не е покривал здравните изисквания за влизане в страната. Според тях всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19. Именно поради тази причина му бе отказана и виза. 

 

 

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия. 

Джокович получил изключение заради прекаран COVID

Малко след 8:15 ч. българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко необходимо, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея.   
На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а тенисистът да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му бъдат върнати паспортът и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн. 

Сега световният номер 1 в тениса на практика ще може да участва на Australian Open, на който ще се опита да стане играча с най-много титли в историята.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.