Той игра в мач от предпоследния кръг на квалификациите

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна в мач от предпоследния, втори, кръг на квалификациите за Откритото първенство на Австралия.

Мачът започна отлично за българина, който проби и след това затвърди за 3:0. При 5:3 Кузманов сервираше за спечелване на сета, но ръката му трепна. Той допусна двойна грешка за 15:40 и след Това Камке върна брейка с форхенд уинър. Германецът заигра агресивно и точно и отново проби и при 6:5 вече той беше на началния удар за спечелване на частта и го направи хладнокръвно. След последната точка – ретур в аут – Мико захвърли ракетата си в момент на гняв.

Кризата в играта на 28-годишния пловдивчанин продължи и в следващия сет, където той допусна да бъде отново пробит. Веднага след това обаче Кузманов се концентрира. Той поведе с 40:0 при сервис на Камке с отличен ретур и след това направи рибрейк за 1:1 и така прекъсна серията от шест поредни загубени гейма. За съжаление веднага след това германецът отново проби след три поредни топки в аут на съперника. Мико обаче постигна моментален рибрейк. След това най-сетне взе подаването си за 3:2 в гейм, в който реализира три аса и пак мина през брейкбол. Камке проби за 5:4, въпреки че българинът отрази две точки, и след това сервираше за място във финалния кръг на квалификациите. Кузманов отрази два мачбола, но при третия срещата приключи.

Националът за Купа „Дейвис“ записа 23 печеливши удара (6 аса) срещу 34 непредизвикани грешки. Кузманов напуска турнира с 8 точки за световната ранглиста, където е №204 в момента.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БНР