Йеменско движение пое отговорност за нападението

Трима души загинаха, а шестима бяха ранени при взрива на камиони цистерни в Абу Даби и последвалия го пожар, предадоха световните агенции. Жертвите са двама индийци и един пакистанец. Не се знае националността на ранените. В ход е разследване на случилото се.

Свързаното с Иран йеменско движение "Хуси" заяви днес, че е извършило нападение срещу Обединените арабски емирства. Властите в страната съобщиха, че два пожара, избухнали в столицата Абу Даби, може би са причинени от дронове, предаде Ройтерс.

Полицията информира, че три петролни танкера са избухнали в индустрилната зона "Мусафа", в близост до складове на петролната компания АДНОК. Друг пожар е лумнал на строителен обект на международното летище на Абу Даби.

При инцидентите не са причинени значителни щети, се казва в изявлението. Според полицията при разследването на двете места са открити части от малък летателен апарат, който може да е дрон.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА