Мъжът, нанесъл побоя е на свобода

Майка на три деца е в кома след побой от приятеля й. Сигналът за жестоката агресия над жената е подаден в края на миналата година. До момента лекарите в „Пирогов” продължават да се борят за живота й. Близки на 42-годишната жена искат справедливост, а мъжът, нанесъл побоя е на свобода.

Инцидентът се случва на 28-ми декември вечерта в Божурище. Светослава Божилова получава обаждане от майка си, която й казва, че е пребита от приятеля си.

„Прибрах се вкъщи, той беше там, намерих го и него и мама вкъщи с малката ми сестричка. Аз го извиках да излезе навън и да си тръгне, той не искаше. Посегна към мен да ме удря”, разказва тя.

Жена е с опасност за живота след побой, задържан е съпругът й

В злополучната вечер 42-годишната жена понесла множество удари в главата – твърдят нейни близки. На грозните сцени станала свидетел и 2-годишната й дъщеря. Първоначалният преглед показва, едно счупено ребро. Часове след побоят, Виктория е настанена в „Пирогов” в тежко състояние, с мозъчен инфаркт.

„Към този момента знаем, че състоянието й е критично. В кома е, има оток на мозъка, сърцето й без системи не работи”, уточнява Светослава.

Виктория и 31-годишният Мариян живеели заедно от около година. По думите на близките й, често се карали, а мъжът ставал агресивен. „Нямам и до днес информация за какво са се карали, но по принцип всичките скандали караници са били от негова страна, от ревност. Той я ревнуваше дори някой „Здравей” да й каже. Ревнуваше я от всичко и от всеки”, казва дъщеря й.

„Виждала съм го два пъти, говорили сме с него общи приказки, но казах н щерка ми че просто не ми е приятен, самата му физиономия е отблъскваща и избягвах да говорим", разказа майката на пострадалата.

Мъжът е посягал дори и на децата й. „Бяха се скарали един ден. Той я беше бил, аз се прибрах вкъщи, малката плачеше. Аз влязох в кухнята, той я удари в главата и аз му казах „махай се” и той започна да ме удря и мен. Обаче аз се отскубнах и веднага тръгнах за помощ”, споделя синът Мартин Божилов.

По думите на близките й, жената е криела, че е ставала жертва на тормоз. „Тя не искаше да подаде жалба в полицията, защото може би я беше страх”, споделят близките й.

След инцидента мъжът е задържан за 24 часа, след което е пуснат на свобода. Близките на Виктория настояват  за справедливост

„Звънял ми е по телефона, заплашвал ме е след като се случи това вечерта, заплашва мен и приятелите ми, казва „Елате, в къщата, в която аз живея, ще ви заколим всичките”, разказва още момчето.

Йорданова: Проблемът с домашното насилие е основен приоритет на кабинета

По случая е образувано досъдебно производство. От софийската окръжна прокуратура обясниха за NOVA, че 31-годишният мъж е с чисто съдебно минало и до момента не са получавали сигнали срещу него от страна на жертвата.

А домашното насилие ще е приоритет за новото правителство. Това стана ясно след среща между правосъдния министър Надежда Йорданова и началника на кабинета Лена Бориславова. Очаква се в кратки срокове да бъде определено и кой вицепремиер ще отговаря специално за домашното насилие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.