Желаещите трябва също така да са направили отрицателен тест през последните две седмици

Абу Даби обяви, че ще забрани влизането в града на посетители, които не са си поставили бустерна доза ваксина. Обединените арабски емирства съобщават за рязко увеличение на случаите на ковид, предизвикано от разпространението на Омикрон, съобщи Гардиън.

Хората, които влизат в столицата на ОАЕ, трябва да покажат "зелен сертификат", потвърждаващ техния ваксинационен статус, се казва в правителственото здравно приложение.

Посетителите вече не се считат за напълно ваксинирани, освен ако не са получили бустерна доза най-малко шест месеца след втората доза.

Убити и ранени при взрив на танкери с гориво в Абу Даби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Желаещите да влязат в Абу Даби трябва също така да са направили отрицателен тест за вируса през последните две седмици, за да запазят "зеления" си статус.

Здравните власти съобщиха, че над 90 % от населението на Абу Даби е ваксинирано.

Ежедневните случаи на заразяване в ОАЕ скочиха от около 50 на ден в началото на декември до над 3 000 на ден тази седмица. Към понеделник страната е съобщила за 2 195 смъртни случая, свързани с ковид.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА