„Много съм щастлив. Благодаря за тази награда", каза нападателят на „Лудогорец”

Кирил Десподов спечели отличието Футболист на годината на България, съобщава gong.bg. Нападателят на „Лудогорец” изпревари Мартин Камбуров и Георги Йомов, които останаха съответно втори и трети. Националът събра 203 точки от журналистическия вот. 

"Лудгорец" дерайлира столичния "Локомотив" (СНИМКИ)

„Много съм щастлив. Благодаря за тази награда. Направихте ме невероятно щастлив. Важно е за мен да получа такова признание. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство. Искам да благодаря и поздравя собствениците и ръководството на „Лудогорец”, на всички треньори и на моите колеги. Конкуренцията е сериозна. Искам специално да поздравя Камбуров за рекорда. Това, което направи той, мисля че получава респект от всички хора в България. Поздравявам и Георги Йомов. Надявам се всичко да е ок, да няма контузии. Моята мечта е да играя Шампионска лига. Надявам се тази година да си постигна мечтата и да играем в групите с „Лудогорец”, каза Десподов.

„256 гола явно не ми стигнаха. Благодаря на журналистите, които са гласували, другите ги разбирам. Успех на всички призьори. Успех на другите, които ще правят трансфери", сподели Камбуров. 

Четвъртата позиция е за Петко Христов, а пети остана Тодор Неделев.

„Лудогорец” разгроми „Олимпиакос” след дузпи

Мартин Камбуров заслужи специалната награда на основния организатор на събитието – „Дакс Медия" и Весела Лечева. Юрген Матай от ЦСКА пък спечели приза за „Най-красив гол“, след като централният бранител на „червените“ реализира впечатляващ гол във вратата на ЦСКА 1948 в пореден мач от първенството на България.

Специалната награда „Лъвско сърце - Трифон Иванов" за 2021 година отиде в ръцете на д-р Валентин Великов.  Лекарят на „Лудогорец” бе под светлините на прожекторите на UEFA EURO 2020, когато бе част от професионалните медици, върнали Кристиян Ериксен към живота. 

Наградата за „Най-прогресиращ млад играч“ за 2021-а година също бе връчена. Трети от общите гласове на журналистите бе поставено крилото на Спарта Прага Мартин Минчев. Втори остана юношата на Левски – Марин Петков, а призът за №1 през миналата година отиде за вратаря на Славия – Светослав Вуцов.

В церемонията място намери и подреждането за „Най-добър чужденец в efbet Лига. Сред избраниците бяха постигнали най-голям брой гласове Жорди Кайседо, Греъм Кери и Юрген Матей от ЦСКА, Дориан Бабунски от Ботев Враца, Каули Оливейра от „”Лудогорец. В крайна сметка най-добър чужденец за 2021 година не беше един, а двама и това бяха двамата футболисти на „червените“.

За най-добър вратар пък бе посочен вратарят на „Славия” - Светослав Вуцов. Така той стана не само най-перспективен млад играч, а и най-добър вратар, след като пребори конкуренцията с изявите си с „белите". При продължението на футболното поле пък бе посочен най-добрият защитник за годината в родния шампионат, а трета награда за вечерта спечели защитникът на ЦСКА - Юрген Матей.

Полузащитник №1 за годината пък беше посочен Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Чочев спечели с 26 гласа, а с 21 на второ място остана Тодор Неделев, докато с 10 остана третият Кирил Десподов. 

При нападателите пък на първо място бе поставен нападателят на „Берое” - Мартин Камбуров. Рекордьорът по голове в efbet Лига за сетен път спечели този приз. Рекордьорът по голове в елита изпревари Кирил Десподов, Георги Минчев, Димитър Илиев, Спас Делев и Жорди Кайседо.

Последва номинирането за треньор на годината, а изборът бе между Илиан Илиев, Любослав Пенев, Николай Киров, Станимир Стоилов и Стойчо Младенов. Наставникът, който бе на трета позиция, беше предводителят на Левски - Станимир Стоилов. На втора позиция за работата си през 2021 година застана Стойчо Младенов от ЦСКА. Треньор №1 на България със 165 точки стана наставникът на Черно море – Илиан Илиев. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.