Водещата представи прогнозата за времето в компанията на гальовното и енергично куче, спасено от фондация „Четири лапи“

Лицата на Прогнозата за времето на NOVA се превърнаха в посланици на доброто като стартираха инициативата „Време за надежда“, чрез която търсят бъдещо семейство на изоставени четириноги приятели. Идеята за инициативата се заражда преди две години и благодарение на партньорството с организацията „Animal Rescue“, фондацията „Четири лапи“, неправителствената организация Stray Angels, както и на приютите за бездомни кучета на общинско предприятие „Екоравновесие“, тя вече е факт.

„Мила е едно добро, енергично и общително куче, послушна е и няма проблем да се разхожда с повод. Заслужава да открие своите хора и любящ дом!  Отговаря на името си. Напълно здрава е, въпреки че е имала доста тежка история“, представя партньорката си водещата на Прогнозата за времето.

„Тя е едно изключително мило 4-годишно куче, което търси дом. Още съвсем мъничка е преминала през много перипетии. Едва тримесечна е намерена неподвижна и с кървящи рани от добри хора, които се свързаха с нас за съдействие. Нараняванията си Мила най-вероятно е получила, след като е била блъсната от кола“, разказва повече за новата си приятелка Лора.

„Мила имаше множество фрактури на задното краче. Въпреки незабавната операция, кученцето се оказа с деформация на оперираното краче, което се дължи на факта, че при операцията все още беше в растежен период. Наложи се направата на корективна остеотомия", допълва синоптичката.  




Ако искате да осиновите Мила, можете да попълните осиновителска анкета в сайта на "Четири лапи".

https://www.four-paws.bg/nashata-rabota-i-kampanii/napravleniya/osinovi-ot-chetiri-lapi/kuche-mila-dog-mila