Министърът бе изслушан в парламента

Готови сме с промени в Закона за водите и в най-скоро време ще ги представим на вашето внимание. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на изслушване по нейно искане в парламента по темата за язовирите. Тя допълни, че се подготвят и промени в други подзаконови нормативни актове, свързани с проблемите около тези водни съоръжения.

Други важни задачи са - създаването на единен регистър на язовирите в България, за да се знае колко са, къде се намират и чия собственост са, както и приключването на класификацията им, за да стане известно колко са опасните съоръжения и в какво състояние са. Нинова посочи, че е необходимо да се ускори процедурата по прехвърлянето на язовирите, които са общинска собственост, към Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири”, както и да се актуализират язовирите, включени в списъка за ремонти с Решение на МС 495 и да започне адекватният им ремонт, като се започне с най-опасните съоръжения.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА