Разследване на Американската гилдия на музикалните артисти заключи, че се е държал непристойно с изпълнителки

Испанската оперна звезда Пласидо Доминго говори в интервю за обвиненията за сексуален тормоз срещу него, които бяха отправени преди две години и каза за в."Ел Мундо", че не е сторил нищо нередно и че съжалява, че не е отговорил на обвиненията по-рано, предаде Ройтерс.

През 2020 г. разследване на Американската гилдия на музикалните артисти заключи, че Доминго, който е на 81 г., се е държал непристойно с изпълнителки. Това стана, след като от гилдията са чули показания на повече от тридесет певци, танцьори, музиканти, вокални педагози и сценични работници, които казаха, че били свидетели или са изпитали непристойно поведение през изминалите три десетилетия.

В изявление тогава Доминго обяви, че уважава решението на жените да говорят публично и че той "искрено съжалява за болката, която им е причинил".

Пласидо Доминго и Соня Йончева - на една сцена в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разкритията накараха Испания да отмени планирани представления на баритона в театри, финансирани с обществени средства. Американски институции, сред които операта "Метрополитън" в Ню Йорк и Операта на Сан Франциско също отмениха планираните му ангажименти. Доминго подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис, която проведе собствено разследване и установи, че десет от обвиненията срещу Доминго са "достоверни".

Награда за Пласидо Доминго (ВИДЕО)

По нито едно от оправените срещу Доминго обвинения не е заведено съдебно дело.
Доминго заяви в интервюто за "Ел Мундо", че никога не е подлагал на сексуален тормоз когото и да било и усеща, че е бил осъден от съда на общественото мнение, защото не е изразил своята позиция.

Доминго добавя, че извиненията, които е поднесъл, не са признание за извършени нередности. Защото никога не съм тормозил никого, каза той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА