Заради намалена видимост е временно затворено движението през Босфора в двете посоки

Силният снеговалеж предизвика хаос по пътищата в Турция. Близо 30 автомобила са се сблъскали във верижна катастрофа днес по Анадолската автомагистрала в участък в окръг Дюздже, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Заради произшествието е затворено движението в посока към Истанбул, а на пътя се е образувала дълга опашка, в която чакат също автобуси и тирове.

Валията на окръг Дюздже Джевдет Атай пристигна на място, за да се запознае със ситуацията.
При друга катастрофа днес с пътнически автобус загинаха трима души на магистралата Кузей Мармара в Истанбул, предаде турската частна телевизия НТВ.

Автобус падна в 30-метрова пропаст в Истанбул, трима загинаха (СНИМКИ)

Заради намалена видимост е временно затворено движението през Босфора в двете посоки.
Лошото време засегна и ежедневния живот на гражданите. В Югоизточна Турция, в окръзите Бингьол, Шърнак и Елязъг, много села са откъснати от света заради снега, посочва ДПА.


Главната метеорологична служба прогнозира, че снеговалежът ще продължи през целия ден днес в Истанбул и части на Черноморието, а в някои части на Анадола и Югоизточна Турция и утре.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БТА