Първата серия беше показана в рамките на кинофестивала „Сънданс“

В рамките на 44-то издание на филмовия фестивал „Сънданс“ беше представен предпремиерно дългоочакваният документален филм за живота на рапъра Кание Уест. Трилогията е режисирана от Кларънс Симънс и Чик Оза.

Кларънс Симънс започва да следва с камера своя приятел Кание Уест в Чикаго през 2001 г., с любопитство колко далеч може да стигне младият продуцент. Той заснема всяка негова стъпка през последните 20 години, стигайки до момента, в който решава да събере всичко в документална поредица от три части, в която разказва за професионалния и личен живот на рапъра.

Първата серия беше показана в рамките на кинофестивала „Сънданс“ и включва невиждани досега кадри от кариерата на Уест, работата му в модната индустрия, неуспешната му кандидатура за президент на САЩ , развода му с Ким Кардашиян и смъртта на майка му Донда Уест.

СБОГОМ, МОЯ ЛЮБОВ: Звездните раздели на 2021 г.

Считан за един от най-влиятелните и най-странните фигури в хип-хопа, историята на Кание Уест със сигурност ще развълнува почитателите му. Документалната поредица е интимен и разкриващ портрет, показващ едновременно дните му на пробив до световната звезда, в която се превръща днес.

Редом до Кларънс застава и Чик Оза, продуцентското дуо известно като Coodie&Chike, които от години режисират и продуцират музикалните видеоклипове на Уест. Премиерата на филма „jeen-yuhs: Трилогия за Кени“ ще се състои на 16-ти февруари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.