Полетите от тези страни могат да се извършват със специално разрешение

Като ответна мярка на забраната от страна на европейските държави за полети на руски самолети, Русия ограничава полетите на авиокомпании от 36 държави, съобщи "Росавиация", цитирана от АФП.

"В съответствие с нормите на международното право, в отговор на забраната от страна на европейските държави за полети на граждански въздухоплавателни средства, експлоатирани от руски въздушни превозвачи и/или регистрирани в Русия, е въведено ограничение на полетите на въздушни превозвачи от 36 държави", се казва в изявлението.

Русия ограничава полетите на българските авиокомпании

Както е посочено, ограниченията ще засегнат въздушните превозвачи от следните държави: Австрия, Албания, Ангила, Белгия, България, Британски Вирджински острови, Великобритания, Унгария, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания (+ Гренландия, Фарьорски острови, Териториално море), Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Канада, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швеция, Джърси.

Полетите от тези страни могат да се извършват със специално разрешение, издадено от "Росавиация" или от руското Министерство на външните работи.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.