Съпругът й Уил Смит зашлеви Крис Рок след неуместна шега

Джейда Пинкет Смит заговори за изцеление с публикация в Instagram - първата й публична реакция, след като съпругът й Уил Смит удари шамар на комика Крис Рок на церемонията за наградите "Оскар" в неделя вечер, съобщи Ройтерс.

Уил Смит ненадейно се качи на сцената и зашлеви Рок, който си направи шега с обръсната глава на съпругата му. Тя страда от заболяване, което причинява сериозен косопад.

"Време е за изцеление. И аз съм готова", написа Пинкет Смит в Instagram във вторник, без да споменава шегата на Рок, нито последвалия инцидент. 

Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на „Оскарите” (ВИДЕО)

В понеделник Уил Смит се извини на Рок, на Киноакадемията на САЩ, на продуцентите и зрителите на церемонията. Той определи поведението си като "неприемливо" и каза, че е "реагирал емоционално" на шега със здравето на съпругата му.

По-малко от час след проявата на агресия, Смит бе отличен с "Оскар" за най-добър актьор за превъплъщението си в Ричард Уилямс, баща на тенис легендите Винъс и Серина Уилямс, във филма "Методът Уилямс".

94-та церемония на наградите "Оскар" (ГАЛЕРИЯ)

Американската академията за кинематографично изкуство и наука, в която членуват 9900 души, порица действията на Смит и обяви, че разглежда случая. Ако бъде установено, че звездата е нарушил стандартите за поведение, членовете на Академията може да изключат актьора, да отнемат "Оскара" му или да го лишат от възможността да бъде номиниран и награждаван в бъдеще.

Крис Рок все още не е коментирал публично случая.

Церемонията за 94-ите награди "Оскар" е гледана от около 16,6 милиона зрители по телевизионния канал ABC, сочат данни за рейтинга, огласени във вторник. Това е ръст с 58 на сто в сравнение с исторически ниския брой зрители на церемонията през 2021 г. Но все пак това е второто най-малко число на зрителски интерес в историята.

Най-гледаният момент е, когато Трой Коцур написа история като първият глух мъж, спечелил "Оскар" за най-добра поддържаща роля за "CODA: Дете на глухи родители". Публиката тогава е близо 17,7 милиона души според данни на "Нилсен". Около 17,3 милиона души са гледали сцената, в която Смит зашлевява Рок. След това публиката намалява до 16,8 милиона души, но се увеличава до 17,4 милиона души, когато просълзеният Смит държи реч при получаването на статуетката.

ВСИЧКО ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА "ОСКАРИТЕ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА