Той зашлеви комика Крис Рок след шега по адрес на жена му

Уил Смит подаде оставка от органа, който връчва „Оскарите" пет дни, след като нападна комика Крис Рок по време на церемонията за връчване на наградите.

Актьорът каза, че действията му, които засенчиха най-бляскавата нощ в Холивуд, са „шокиращи, болезнени и непростими“.

„Списъкът с тези, които съм наранил, е дълъг и включва Крис, неговото семейство, много от моите скъпи приятели и близки, всички присъстващи в залата, както и световната публика, която е гледала церемонията у дома. Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и победители от възможността да празнуват и да бъдат прославени заради изключителната си работа. Сърцето ми е съкрушено“, каза Смит.

Крис Рок за първи път на сцената след шамара от Уил Смит

Присъстващите на церемонията в Dolby Theatre гледаха шокирани как Смит се качва на сцената и удря Рок по лицето, след като комикът се пошегува с болната му съпруга. Джада Пинкет Смит има алопеция - състояние, което води до косопад.

След шамара Смит се върна на мястото си и продължи да крещи нецензурни думи срещу Рок. Комикът пък получи подкрепата на публиката за това, че е запазил хладнокръвие след шамара.

Може ли да отнемат "Оскара" на Уил Смит

Половин час след шамара Смит бе удостоен с Оскар за най-добър актьор за ролята си в спортния биографичен филм "Крал Ричард".

„Напускам членството си в Академията за филмови изкуства и науки и ще приема всички по-нататъшни последици, които Бордът сметне за подходящи.

Продуцентът на Оскарите Уил Пакър каза пред ABC, че именно професионализмът на комика е позволил на шоуто да продължи.

Уил Смит зашлеви Крис Рок по време на „Оскарите” (ВИДЕО)

Филмовата академия на САЩ осъди действията на Уил Смит, ще разгледа случая

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС