Икономическа полиция иззема документи

Специализирана полицейска операция се проведе в община Сунгурларе тази сутрин. Екипи на икономическа полиция нахлули в сградата на общината минути след като кмета д-р Георги Кенов отишъл на работа.

Проверявали сделки с общински имоти. Иззели документация за продажба на три земеделски имота, които по думите на градоначалника били продадени с решение на Общинския съвет.

Кметът на града е предоставил цялата изискана документация – за продажба на три общински ниви, най-голямата от които около 8 дка. "Идвам на работа и 20 човека полицаи ме завардват тука и искат да претърсват общината. Имаме заповед за претърсване за едни... ако ви кажа за какво става въпрос ще се смеете. За едни търгове в три населени места, това са земеделски имоти, които сме продали миналия месец. Едното е за 8 дка, другата е за градина. Всичко е прозрачно, има комисии. Иззеха цялата документация и това е", обясни Кенов.

 

Подобни акции имаше в Община Бургас и Поморие. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.