Така лидерът на ГЕРБ коментира гръцката газова връзка с България

„На Кирил Петков всичко му е построено от нас. Негодници, само Борисов ви е виновен. Юни месец няма да е готова гръцката връзка. Дай боже, ноември да потече, но гърците трябва да започнат да правят компресори”. Така лидерът на ГЕРБ коментира гръцката газова връзка с България. От партията му твърдят, че България е 100% диверсифицирана. В противен случай в момента бизнесът щял да е спрял работа. 

„Стига сте обслужвали чужди интереси, мили мои приятели! Балкански поток е 100% български, 100% държавен, не ги е срам да говорят, че на Путин бил”, каза още Борисов. 

На пресконференция в петък лидерът на ГЕРБ обяви, че ще изобличи „лъжи" по повод управлението на партията през изминалите години, разпространени от управляващите.

„Аз не мога да разбера, когато двама вицепремиери говорят коренно противоположни неща, на кого трябва да повярваме”. Така Бойко Борисов коментира разногласието между Корнелия Нинова, според която страната ни трябва да поднови преговорите с „Газпром”, за да бъдат подновени доставките на руски газ, и Асен Василев, който е на обратното мнение. 

Борисов благодари многократно на финансовия министър Асен Василев за това, че след една година били прочели каква „огромна инфраструктура” са построили, за да имаме 100% диверсификация. Лидерът на ГЕРБ опроверга изявление на президента Румен Радев, в което той твърди, че трите милиарда, платени от българския бюджет, не обслужват нашия интерес, а този на други държави. „Когато имаш 683 млн. на година, чии интереси обслужваш, ако не българските?”, попита риторично бившият премиер и заяви, че "ако купуваме газ през посредници, пак ще се върне старата схема - едни хора ще станат много богати".

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова определи като „груба лъжа” твърдението, че България не получава транзитни такси от този проект. Тя съобщи, че приходите от транзитни такси страната ни получава регулярно.

„Това правителство няма да падне. Такива пари имат да разделят, че няма да паднат. Радев избухна, защото му се държат на врата. Нинова и Радев са като майка и баща на отрочето („Продължаваме промяната”, бел. ред.) - единият го подхвърля на другия, той го връща и казва "Не, не, твое си е". С тези думи лидерът на ГЕРБ коментира вътрешнополитическата обстановка у нас. По думите му Нинова няма да излезе от коалицията. "Ще сложи една остра декларация, но ще каже, че щом парламентът го е решил, ще се съобрази. Ако не стане така, ще се извиня", допълни той.

Борисов коментира и войната в Украйна. "Ако бях журналист, щях да попитам как убиват хора в жилищни блокове, детски градини, болници, петролни бази, а две неща се пазят като зениците на очите. Нито един газопровод няма ударен – нито от едните, нито от другите, както и склад за храни", подчерта той.

Цялата пресконференция гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.