„Позицията ми няма да се промени”, отговори тя на въпрос дали БСП ще напусне правителството, ако се изпратят оръжия за Украйна

Лидерът на БСП Корнелия Нинова препотвърди позициите на партията за газовата криза и за евентуален износ на оръжие за Украйна. Тя беше гост на фолклорен събор в Кърджали, организиран от жените социалистки в града.

Нинова заяви, че ако бъде взето решение България да предостави оръжие на Украйна, партията ще напусна коалицията. Все пак обаче те ще изчакат Коалиционния съвет, за да вземат окончателното си решение.

По повод информацията, че България и сега предоставя оръжие, което стига до Украйна през други държави, които са посредници, лидерът на БСП заяви, че няма как България да контролира тези договори.

„Позицията ми няма да се промени. Нека да изчакаме Коалиционния съвет. Искаме премиерът да ни представи разговорите в Украйна, какво са разговаряли с господин Зеленски, какво е поискал и тогава ще говорим в конкретика“, каза тя.

Отложиха извънредния Коалиционен съвет

„Не мисля, че лидерството е да вървиш срещу народа си. Мисля, че то е да го водиш в една посока, в която той иска”, посочи още лидерът на БСП. И добави: „Днес тук нямаше човек, който да не ми каже: „Не искаме да изпращаме оръжия, не искаме война, искаме мир”. Заставаме пред цяла България и казваме – това е волята на по-голямата част от българския народ. Ние изразяваме намерението и желанието на народа”.

По повод цената на газа и евентуалната нейна промяна и въпреки, че снощи в ефира на NOVA Асен Василев заяви, че тя вероятна няма да се вдигне, Нинова каза, че държавата трябва да компенсира българския бизнес.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС