Поканите са ограничен брой и повечето популярни личности гледат на тях като признание

Холивудски звезди, известни музиканти, елитни спортисти, политици и други популярни личности се събраха на ежегодната Мет Гала в Ню Йорк. 

Мет Гала е ежегодно светско събитие за набиране на средства от Института за костюми на "Метрополитън музей на изкуствата" в Ню Йорк.

Организира се от американското модно списание Vogue с председател Анан Уинтър и се счита за най-престижната вечер на модата в САЩ.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Поставя се акцент върху модните облекла на звездите.

Анна Уинтур ръководи "Мет Гала" от 1995 г., превръщайки го в най-обичания ежегоден празник на модата в САЩ, а дизайнерът Том Форд е почетен съпредседател.

„В експозицията създадохме кът, който нарекохме „Битката при Версай“, тя е в залата на Вандерлин, която е изображение на Версай, рисувано през 1815 г. Така че, ако застанете в средата , усещането е сякаш се намирате в централната градина на двореца. И в модата също имаше много известна битка при Версай, която се състоя през 1973 г., мисля, че си спомняте добре - между френската мода и американския конфекция, заяви дизайнерът Том Форд.

В списъка с най-добре облечените знаменитости на вечерта попадат певиците Розалия и Алиша Кийс.

„Тоалетът, скойто съм облечена е дело на Матю Уилямс и модна къща Givenchy. Мисля, че обхваща много теми от историята на модата, ето тези викториански ръкави. Цялата тази комбинация от тъкани, смесица от различни текстури, наистина красива рокля.. Дава усещането, че кожата за разпад на кожата и това се усеща при допир. А очилата също са изключително стилни и допълват визията ми. В стайлинга си включих няколко елемента, които според мен дават нов смисъл на темата", посочи Розалия.

"Чувствам се отлично тук на бала.Облечена съм с "Ралф Лорън"! Чрез роклята искахме Емпайър стейт Билдинг да ни следва навсякъде! Благодаря ви!", сподели пък Алиша Кийс.

Лизо изненада гостите на Мет Гала с изпълнение на флейта. Тя беше в тоалет в черно и златно – корсет и пола , съчетани с дълго наметало.

Сара Джесика Паркър беше като истинска баронеса с черно-бяла рокля и пищна шапка с пера и цикламени цветя.

Глен Клоуз бе сред дамите с най-впечатляваща визия - ярко розова риза и панталон, с наметало изпъстрено с цветни бродерии. Тоалетът й е дело на Пиер Паоло Пичоли.

Гуен Стефани буквално озари червения килим на Мет Гала в неоновата си рокля дело на дизайнерката Вера Уанг.

Моделът Уини Харлоу и Теяна Тейлър приковаха вниманието на всички с нестандартните си визии и впечатляващи аксесоари , тип корони.

Ефирна рокля в сребрист цвят и пищно накъдрена коса превърнаха дъщерята на Синди Крауфорд - Кая Гербер в модерна версия на малката русалка.

На червения килим се появи дизайнерът Фредрик Робъртсън в екстравагантен тоалет на Ирис Ван Херпен. Много от присъстващите го объркаха с Джарет Лето, но не след дълго актьорът блесна в цялата си прелест и то със свой двойник.

На модния бал се появи и целият актьорски състав на филма „Елвис“ начело с режисьора Баз Лурамн и съпругата на музиканта – Пресила Пресли. Всички те бяха облечени в костюми наподобяваши стила на Краля на попа.

Поканите са ограничен брой и повечето популярни личности гледат на тях като признание. 

На гала вечерта бяха поканени 400 гости. Обикновено те плащат по 35 000 долара за място на една от масите на гала вечерята, а меценати си даряват суми между 200 000 и 300 000 долара резервирайки цели маси.   

Това е основният източник на финансиране за Института за костюми към музея "Метрополитън".

Благотворителното събитие се провежда вече над 70 години и винаги е в първия понеделник на месец май.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.