По време на платинения юбилей на кралицата до нея ще застанат другите й три деца

На 2-ри юли започват тържествата по случай платиненият юбилей на кралица Елизабет II. 

Няколко члена на кралското семейство обаче няма да застанат до кралицата за традиционното октирване на празненствата и снимка на балкона на двореца Бъкингам.

Шарлот - малката чаровница на британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл няма да присъстват на 70-годишнината от възкачването на трона на монарха, съобщава Си Ен Ен след брифинг, проведен в петък. 

Говорител на кралицата обясни пред Си Ен Ен, че само официално високопоставени членове на британското кралско семейство, могат да участват във военния парад, в чест на монарха и да заемат някаква роля по време на тържествата. 

Уестминстърското абатство предлага обиколка на покрива си за първи път в историята

След като херцогът и херцогинята на Съсекс се отказаха от кралските си задължения през 2020г. те могат да присъстват на юбилея, но не и участват в кралските дейности. 

Това важи и за сина на кралицата - принц Андрю. Херцогът на Йорк се оттегли от обществения живот като кралска особа през 2019 г. след широко осмивано интервю за Би Би Си, в което се опита да се оправдае за обвинението, че е извършил сексуално посегателство над малолетна. 

Кралица Елизабет като Барби (ВИДЕО+СНИМКИ)

По време на платинения юбилей на кралицата до нея ще застанат другите й три  деца - Чарлз, Едуард и Ан, потвърди още говорителят. Принц Уилям и съпругата му Кейт се очаква също да присъстват, заедно със своите три деца.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.