Холивудската звезда Майкъл Дъглас лично връчи наградата за полпозишън на Льоклер

За първи път след Михаел Шумахер "Ферари" ще има пилот на полпозишън на терирорията на Съединените щати. 16 години по-късно Шарл Льоклер ще се опита да спечели трето Гран При за годината.

По подобие на 2006 първата редица е за Ферари като до Льоклер се нареди Карлос Сайнц. Те могат да повторят двойната победа на Шумахер и Маса, но ще трябва да се справят с агресията на пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес. До момента през сезона Льоклер и Верстапен са си разменили по два успеха.

Серина Уилямс и Люис Хамилтън дават по 10 млн. паунда за "Челси"

Холивудската звезда Майкъл Дъглас лично връчи наградата за полпозишън на Льоклер, а самият състезателен уикенд събуди голям интерес сред феновете отвъд Океана. Организаторите очакват над 300 000 зрители. Средната цена на билета е три пъти по-скъпа от тази в Остин през миналата година - 2 179 долара.

Градската надпреварата за голямата награда на Съединените щати започва в 22:30 и можете да я наблюдавате по Диема Спорт 3.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.