"Електоратите на "Възраждане" и новата партия на Стефан Янев са едни и същи", смята журналистът

"Ако има хора, които подкрепят един агресор у нас, те вече не могат да се наричат и русофили. Несравнима е България с Полша. Те имат съвършенно различна история, те са били част от съветската империя, за наша радост ние не сме били никога част от руската империя, ако се изключи съветската окупация, това е изключително постижение на българския дух", това каза в "Офанзива“ по NOVA NEWS журналистът Иво Инджев. 

"Факт е, че такива настроения у нас има и те са резултат от хибридната война на Русия у нас. Българите поради тази причина започнаха да не различават доброто от злото", смята публицистът.

"Електоратите на "Възраждане" и новата партия на Стефан Янев са едни и същи, те са обединени от любовта си към Русия, дори не знам как ще си ги разделят", коментира Иво Инджев ръста в подкрепата на тези партии.

Относно желанието на Финландия и Швеция да се присъединят към НАТО журналистът подчерта, че никоя държава не е карана да се присъединява Алианса, това важи и за тези държави.

"Путин изпадна в оправдателен режим на 9 май. Аргументът, че нахлуването в Украйна е било единствен изход за противопоставяне на разширването на НАТО в страни около Русия не е прието от никого", отбеляза Иво Инджев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.